Slaapproblemen

Heb je al langere tijd moeite met inslapen, doorslapen of wordt je ’s nachts vroeg wakker waarna je niet meer in slaap kan komen? Dan heb je mogelijk een slaapprobleem. Een slaapprobleem is erg vervelend en kan op korte termijn leiden tot vermoeidheid, verhoogde prikkelbaarheid, verminderde concentratie en wellicht ook verdriet of boosheid. Wellicht kijk je op tegen de nacht en vraag je jezelf af hoe je er mee om moet gaan. Als de slapeloosheid langer voortduurt kan er een negatieve cirkel ontstaan die je niet meer zelf kan doorbreken.

Vaak is slapeloosheid het gevolg van spanningen/stress overdag of een onregelmatig ritme. Door aanhoudende drukte overdag worden gebeurtenissen pas in bed verwerkt, waardoor het slapen niet lukt.

Samen met jouw fysiotherapeut kan je de oorzaak van het slaapprobleem achterhalen en aanpakken. Onze slaaptherapeut werkt volgens de Slaapslim methode. De therapeut maakt gebruik van verschillende soorten behandelmethoden en zal samen met jou bespreken welke behandelmethode in jouw geval geschikt is. Op basis van jouw specifieke doelstellingen en hulpvraag zal er een behandelplan worden opgesteld om jouw slaap te verbeteren.

Therapeuten
Menu