Fysiotherapie na Corona

Een COVID-19 infectie kan voor vervelende klachten zorgen. In het acute stadium ervaren de meeste mensen milde tot matig ernstige klachten zoals koorts, hoesten, benauwdheid en vermoeidheid. Vaak kost het een paar weken om volledig te herstellen van COVID-19. Na het acute stadium kunnen dagelijkse activiteiten weer rustig opgebouwd worden en er kan weer rustig gesport worden. Ook werk wordt dan vaak weer hervat.

De coronaklachten, zoals vermoeidheid, benauwdheid, verminderde kracht en conditie kunnen echter ook langer aanhouden dan een paar weken. Hierdoor kan het zijn dat (volledig) werken nog niet mogelijk is. Daarnaast kunnen dagelijkse activiteiten dan niet goed uitgevoerd worden. Bovendien is het mogelijk dat je ook cognitief gevolgen ervaart van COVID-19. Klachten zoals overprikkeling, verminderde concentratie en vergeetachtigheid komen vaak voor. Lang aanhoudende klachten na corona, worden ook wel long COVID klachten genoemd.

De fysiotherapeut kan je helpen bij long COVID klachten. Onze speciaal opgeleide fysiotherapeuten staan voor je klaar. Fysiotherapie na corona kan je helpen om inzicht te krijgen in je klachten. Daarnaast krijg je advies om je dagelijkse activiteiten weer verantwoord op te bouwen. In overleg met jouw fysiotherapeut bepaal je wat voor jou belangrijk is om je doelen te behalen.

Wilt u thuis vast een aantal oefeningen doen? Bekijk dan onderstaande tips.

Therapeuten