Fysiotherapie

De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt cliënten bij stoornissen in het houding- en bewegingsapparaat. Enkele voorbeelden van klachten zijn: verhoogde spierspanning, irritaties van pezen en slijtage van gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, de longen en het hart kunnen worden behandeld door de fysiotherapeut.

Je kunt bij de fysiotherapeut terecht via de huisarts of zonder verwijzing.

Tijdens de intake zal de fysiotherapeut door middel van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek proberen om zich een zo duidelijk mogelijk beeld te vormen van de aanwezige klachten.

Ook zal door testen en/of metingen de beginsituatie worden vastgelegd. Deze testen kan de fysiotherapeut later herhalen om zo het effect van de behandeling te meten en/of de afname van klachten in kaart te brengen. Op basis van de uitkomsten van deze intake, worden vervolgens behandeldoelen en een behandelplan opgesteld. Dit gebeurt altijd in samenspraak met de cliënt, waarbij jouw hulpvraag centraal staat.

U kunt bij fysiotherapie Formupgrade terecht voor reguliere fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie of oefentherapie Cesar/Mensendieck. Daarnaast kan er gekozen worden voor verschillende behandelmethoden zoals:

Voor mensen die niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, is er ook fysiotherapie aan huis mogelijk. Heeft u liever op afstand contact met uw fysiotherapeut? Ook dat kan bij fysiotherapie Formupgrade. Klik hieronder voor meer informatie.

Therapeuten