Golferselleboog

Een golferselleboog typeert zich door pijnklachten binnenzijde van de elleboog. Een golferselleboog is vaak het gevolg van (langdurige) overbelasting van de buigspieren van de onderarm. Een golferselleboog komt niet alleen voor bij golfers, maar kan ook ontstaan bij andere sporters (bijvoorbeeld honk- of softbal, sportklimmen, tennis). Beroepen, waarin veel met de handen gewerkt wordt (bijvoorbeeld tegelzetters, kappers) geven een verhoogde kans op het ontwikkelen van een golferselleboog.  

Bij een golferselleboog zijn er vaak pijnklachten aan de binnenzijde van de elleboog met eventueel uitstraling naar de onderarm, hand en/of vingers. Vaak nemen de klachten toe bij het buigen en naar binnen draaien van de onderarm, een vuist maken en/of bij onderhands tillen.  

Onze fysiotherapeuten kunnen jou begeleiden bij het herstel van een golferselleboog. Onze fysiotherapeut zal samen met jou kijken naar de oorzaak van de klachten en de behandeling daarop aanpassen. De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit informeren/adviseren, rektechnieken, specifieke oefeningen en/of mobiliseren. 

Therapeuten