Slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking wordt ook wel een bursitis genoemd. De slijmbeurs is een soort stootkussentje met vloeistof, waardoor de wrijving tussen de weefsels verminderd wordt. In de schouder bevindt zich een slijmbeurs tussen de kop van de bovenarm en het schouder dak. Een slijmbeursontsteking wordt gekenmerkt door roodheid, warmte, zwelling en pijn op de bovenkant van de schouder. Vaak is het heffen van de arm erg pijnlijk of niet mogelijk, ook als dit door iemand anders gedaan wordt (passief).  

 Een slijmbeurs kan gaan ontsteken door (langdurige) overbelasting, een val of bijvoorbeeld door een infectie of auto-immuun aandoening. De klachten kunnen acuut ontstaan of langzaam erger worden. Een slijmbeursontsteking wordt bij voldoende rust vaak vanzelf beter. Zodra de klachten het toelaten kan er begonnen worden met rustige mobiliserende oefeningen.

Onze fysiotherapeut kan je hierbij ondersteunen en begeleiden. Een behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit informeren/adviseren, mobiliserende oefeningen en eventuele krachtoefeningen en/of houdingsadviezen om herhaling te voorkomen.

Therapeuten