Tenniselleboog/tennisarm

Een tenniselleboog of tennisarm (epicondylitis lateralis) is een ontsteking aan de buitenkant van de elleboog. Een tenniselleboog is vaak het gevolg van (langdurige) overbelasting van de strekspieren van de onderarm. Een tenniselleboog komt niet alleen voor bij tennissers, maar kan veel verschillende oorzaken hebben. Bepaalde beroepen geven meer kans op een tenniselleboog, denk hierbij aan kappers, chauffeurs, stukadoors, schoonmakers etc. Ook een verhuizing of plotseling veel klussen kan voor een overbelasting zorgen.  

Bij een tenniselleboog zijn er vaak pijnklachten aan de buitenzijde van de elleboog met eventueel uitstraling naar de onderarm. Vaak nemen de klachten toe bij draaibewegingen (bijv. een sleutel in het slot draaien, doekje uitwringen) en bij kracht zetten (bijv. boodschappentas tillen). Soms zijn er in de ochtend ook stijfheidsklachten.  

Onze fysiotherapeut kan jou begeleiden bij het herstel van een tenniselleboog. Onze fysiotherapeut zal samen met jou kijken naar de oorzaak van de klachten en de behandeling daarop aanpassen. De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit informeren/adviseren, rektechnieken, specifieke oefeningen en/of mobiliseren.  

Therapeuten