Oncologische fysiotherapie

Bij Formupgrade kan je terecht voor oncologische fysiotherapie. Wanneer je van jouw arts de diagnose ‘kanker’ te horen hebt gekregen, dan is dat natuurlijk een grote klap. Jouw leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Je gaat een zeer zware periode tegemoet met meerdere behandelingen. Middels oncologische revalidatie kunnen wij de nadelige effecten van de behandeling verminderen.

Wat doet de oncologische fysiotherapeut van Formupgrade?

Onze oncologische fysiotherapeut helpt jou met het verlichten van klachten in verschillende fases van de ziekte. De eerste fase is de zogenaamde curatieve fase voor of tijdens jouw behandelingen. De oncologische fysiotherapeut helpt in die fase om het verlies van functie te beperken. Hierdoor vergroot je de kans om fysiek actief te blijven tijdens de behandeling.

Ook kunnen wij jou helpen na de afloop van de medisch oncologische behandeling. Na de behandeling kunnen veel lichamelijke bijwerkingen optreden. Van vermoeidheid en verminderde kracht tot en met vochtophoping. Middels fysiotherapeutische revalidatie kunnen wij jou helpen om jouw klachten te verminderen of te verhelpen en jou beter te laten functioneren in de maatschappij.

Zit je in de palliatieve fase? Dat is natuurlijk verschrikkelijk, want dat betekent dat de ziekte niet meer genezen kan worden. De oncologische fysiotherapeut  van Formupgrade kan jou helpen de bijkomende klachten te verminderen of stabiel te houden. Hierdoor kunnen we jouw kwaliteit van leven zo aangenaam mogelijk maken. Ook in deze terminale fase kunnen wij jou nog begeleiden.

We trachten de pijn en benauwdheidsklachten te verlichten en kunnen zorgen voor vermindering van angst. Daarnaast kunnen we u meer ontspanning geven en helpen bij het creëren van een comfortabele lighouding.

De oncologische fysiotherapeut van Formupgrade heeft veel ervaring met oncologie revalidatie. Zij heeft meerdere cursussen gevolgd binnen de oncologie en oedeemtherapie is daarnaast afgestudeerd met een master in de oncologie fysiotherapie.

De gespecialiseerde oncologische fysiotherapeut binnen Formupgrade is daarom altijd alert op mogelijke bijwerkingen van de oncologische behandelingen en kan jou met een gerust hart ondersteunen bij het halen van jouw doelen. 

Therapeuten
Niets gevonden.