Ali is gestart met de opleiding Dry Needling!

Onze fysiotherapeut Ali is gestart met de opleiding Dry Needling bij Myopain! Vanaf 17 december 2020 kun je bij hem terecht voor Dry Needling. In de tussentijd kun je voor Dry Needling alvast terecht bij Aniek, Rutger & Lotte.

Dry Needling is een behandelmethode waarbij onze fysiotherapeuten door middel van deze speciale techniek je spieren prikkelen, zodat spierverhardingen en verkrampingen snel en langdurig ontspannen raken. Bij deze behandelmethode gebruiken we een acupunctuur naald waarbij telkens slechts één naald tegelijk kortdurend geplaatst wordt in een myofasciale triggerpoint (spierknoop).

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen voor problemen zorgen. Triggerpoints kunnen zich uiten in pijn of stijfheid in een spier waardoor je als het ware pijn op ‘afstand’ kan ervaren. Ook bewegingsbeperkingen of verminderde kracht in betrokken spieren en/of gewrichten zijn veelvoorkomende verschijnselen.

Vorig bericht
Het belang van rust na een training
Volgend bericht
WhatsApp Fysio