Hersteltijd na je training. Doe je het goed?

Elke dag trainen. Veel mensen doen dit zonder te weten hoe ze dit goed moeten aanpakken. Vaak wordt er onvoldoende rekening gehouden met de trainingsintensiteit. Deze kan per training een verschillende hersteltijd hebben. De meeste zijn hier niet eens van bewust maar vragen zich wel af waarom ze geen progressie boeken of juist achteruit gaan in prestatievermogen.

Herstel jij wel goed na elke training?
We hebben een schema opgesteld om de hersteltijd per training overzichtelijk weer te geven. Let op: dit zijn gemiddelde waardes en zijn afhankelijk van de getraindheid en leefwijze van de sporter. Ben je minder goed getraind dan neemt de tijdsduur toe. Ben je goed getraind dan neemt de tijdsduur af. Jij als sporter dient erachter te komen wat voor soort training jouw manier van trainen is en op basis van die informatie moet je de hersteltijd naleven.

Conclusie
De conclusie van het verhaal is dat om een optimale trainingsprikkel te krijgen en optimaal prestatievermogen te ontwikkelen er in een trainingsschema rekening gehouden moet worden met supercompensatie. Herstel na training wordt door meerdere factoren beïnvloedt zoals goede nachtrust, gezonde voeding, goede basisconditie. Factoren als leeftijd, stress, ziekte of medicijn gebruik zouden dit proces negatief kunnen beïnvloeden.

Vorig bericht
Fysiotherapie Formupgrade gewaardeerd met een 9.1
Volgend bericht
Hoe moet je planken?